Blasting - Coating - Scaffolding - Offshore

WORLDWIDESchooperen | Metalliseren 

Thermal Sprayed Aluminium (TSA)

Straalbedrijf Waterland Amsterdam heeft ruim 40 jaar ervaring met metalliseren / schooperen. Schooperen is het aanbrengen van een laag metaal door middel van vlamspuiten of door een elektrische vlamboog. In beide gevallen wordt er een metaal in de vorm van een draad met een vlam op het gestraalde materiaal gespoten (gesmolten). Dat kan met verschillende metalen / legeringen, bijvoorbeeld; zink, zink-aluminium 85%-15%, brons, koper, rvs of puur aluminium (99.5%).

De levensduur van het behandelde materiaal wordt hiermee aanzienlijk verlengd (tot wel 50 jaar afhankelijk van de laagdikte). Dit proces wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld tegen corrosie, maar ook als kathodische bescherming. Brons en koper wordt veel gebruikt bij hijshaken in de offshore tegen vonken (anti statisch). Metalliseren / schooperen is vergelijkbaar met thermisch verzinken.

Voordelen van metalliseren / schooperen ten opzichte van thermisch verzinken:

  • Afmetingen werkstuk onbeperkt;
  • Op locatie te behandelen;
  • Trekt niet krom tijdens proces;
  • Goede ondergrond voor coating (is ruw);
  • Ziet er glad uit (geen druipers of zink nesten);
  • Zeer goede hechting op gestraald oppervlak (meer als 20 mpa is mogelijk).

Door ons gerealiseerde projecten zijn o.a.: sluisdeuren, kraandelen (offshore EOS-Pluto project Woodside), bruggen, drukvaten voor windtunnel, hekwerken, enz. Wij beschikken over meerdere schoopeerunits waarmee ook op locatie gewerkt kan worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen.

STRAALBEDRIJF WATERLAND AMSTERDAM
E-MAIL: bedrijfsbureau@braspenning-coatings.nl
TEL.: 020 63 043 20

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn